St Patricks, Wallsend

carste STUDIO has completed two projects on this site: the Narthex added to the east side of the church, and the renovations and additions to the Primary School.

The primary School additions included new Administration facilities, a new Library and a withdrawal area as well as two new Classrooms.

The existing buildings were refitted and rearranged internally to redistribute the floor area more equitably amongst the classrooms. This necessitated major structural change to the buildings and relining and plumbing works to provide for the contemporary curriculum.

The buildings were specifically arranged to take in the panoramic view over Wallsend, the catchment area of the School and to provide a stronger presence to the public.

The final result is a unified and better equipped facility for students and teachers alike, with a well lit and open spaced Library that captures the view of the surrounding area.